3D-Printen

In iedere MakerPoint 3D Concept Store kun je je ontwerpen laten 3D-printen door de experts van MakerPoint. Hierbij ondersteunen we je bij de keuze van de juiste 3D-printtechnologie en materiaal voor jouw toepassing. 

In de winkels hebben we een brede collectie van desktop 3D-printers (FDM, SLA en DLP). Daarnaast kunnen we je via ons uitgebreide netwerk van 3D-printing partners vrijwel alle 3D-printtechnieken aanbieden. 

Kom dus naar een MakerPoint 3D Concept Store en bespreek onze mogelijkheden. Of stuur een email naar info(at)makerpoint.nl met je aanvraag en 3D-bestand.

Kosten

De kosten voor het 3D-printen in FDM zijn €17,50 opstartkosten per opdracht en €5 per uur printtijd voor PLA, ABS en PET. De genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Op opdrachten van meer dan 24 uur wordt een korting gegeven. Andere materialen zijn mogelijk tegen een meerprijs.

De kosten voor het 3D-printen in SLA worden berekend per volume, met €17,50 opstartkosten per onderdeel en €3 per cc in printvolume. De genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor een exacte prijsopgave hebben wij het te printen bestand nodig, neem hiervoor contact op met een van onze vestigingen.

Materialen

Wanneer u wilt 3D-printen met FDM kan dit in een breed scala aan kleuren en materialen die aanwezig zijn in de verschillende vestigingen. PLA is het meestgebruikte materiaal. Dit print vrij probleemloos maar is niet enorm UV-, hitte- en impact-resistent. ABS is dit wel maar print weer iets lastiger. PET is transparant en sterk.

Wij hebben ook beschikking over dual material FDM printers, waarmee met 2 kleuren, of 1 kleur en wateroplosbaar steunmateriaal kunnen printen. Houd hierbij rekening dat in dual material printen de printtijd vaak verdubbelt omdat er per laag gewisseld moet worden tussen beide materialen.

Wanneer u een 3D-print wilt laten maken met een DLP printer hebben wij ook verschillende materialen tot onze beschikking, maar de keuze in kleur is beperkt tot enkele kleuren. U kunt ook kiezen voor materialen die o.a. extra impact-resistent of flexibel zijn.

Bestandstypen

Bestanden voor prints in 1 materiaal dienen te worden aangeleverd in .STL formaat. Vrijwel alle 3D-software kan hiernaar exporteren. Let hierbij aub op dat de afmetingen kloppen, en geef de afmetingen van het uiteindelijke product altijd aan tijdens het contact. Bestanden voor dual color prints moet in één STL bestand met 2 aparte vormen (één voor elke kleur) aangeleverd worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x