Cura profielen

Om optimaal te kunnen 3D printen kunt u gebruik maken van een materiaal specifiek profiel. Naast de gebuikelijke adviezen met betrekking tot het gebruik van een 3D printer levert MakerPoint ook materiaalprofielen voor MakerPoint filamenten. Momenteel wordt de slicer software Cura en de volgende Ultimaker 3D printers ondersteund: 2+, 2 Extended+, 3, 3 Extended en de S5. In de loop der tijd worden er meer materialen toegevoegd.

Er wordt momenteel nog gewerkt aan een Cura plugin om het importeren van deze custom profielen makkelijker te maken. Totdat deze plugin gereed is zullen de profielen handmatig geïmporteerd moeten worden. De werkwijze is als volgt:

1. Download de bestanden voor het materiaal dat gebruikt gaat worden. Bezoek hiertoe de link naar onze Google Drive onderaan deze pagina.
  2. De bestanden zijn samen gebundeld in een zip bestand. Pak de zip uit op het bureaublad. In de uitgepakte zip staan twee mappen: ‘materials’ en ‘quality’. De map ‘quality’ heeft als submappen ‘ultimaker_s5’, ‘ultimaker3’ en ‘ultimaker2_plus’.
  3. Open in de file explorer de locatie van de Ultimaker Cura installatie. In Windows is deze meestal te vinden via Deze pc > Windows (C:) > Program Files > Ultimaker Cura. Hierin bevindt zich een map genaamd ‘resources’, open deze.
  4. Open de map ‘materials’ van de uitgepakte zip en sleep of kopieëer de gewenste .xml.fdm_material bestanden naar de corresponderende map van de Cura installatie.
  5. Doe vervolgens hetzelfde voor de inhoud van de submappen van de ‘quality’ map, maar plaats de bestanden in de map met de juiste printer. Deze laatste stap hoeft in principe alleen uitgevoerd te worden voor de printers die gebruikt gaan worden.
  6. Start Cura vervolgens opnieuw op. Bij de materialen kunt u nu ‘MakerPoint’ selecteren en vervolgens uit de toegevoegde materialen kiezen.

Bij vragen of onduidelijkheid kunt u contact opnemen met support@makerpoint.nl.

Google Drive

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x