Lasersnijden / -graveren

In onze winkel in Harlingen is een lasersnijder aanwezig. Met deze machine kunnen we voor u snijden en graveren in diverse materialen. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het maken van een ontwerp en helpen wij met het uitzoeken van het geschikte materiaal voor uw project. In de overige vestigingen is geen lasersnijder maar wel kennis m.b.t. lasersnijden aanwezig.

Neem contact op voor meer informatie.

Lasersnijders

Winkel

Harlingen

Lasersnijder

BRM 4060

Maximaal werkveld

40 x 60 cm

Laser vermogen

80 Watt

Extra's

 -


Kosten

De kosten van het lasersnijden zijn €25 excl BTW per uur voor het instellen en snijklaar maken van bestanden en €50,- excl BTW per uur voor het snijden/graveren zelf, beide met een minimum van een kwartier. De snij- of graveertijd is afhankelijk van de lengte van de snijlijnen of het te graveren oppervlak, en de dikte en het type materiaal. De insteltijd is afhankelijk van de complexiteit van het bestand en of er eerst testen gedaan moeten worden met een nieuw materiaal om de instellingen van de lasersnijder te bepalen.

Materialen

Onze lasersnijders werken goed met onder andere karton, MDF, multiplex, hout, acrylaat (ook wel plexiglas, perspex of PMMA genoemd), textiel en synthetisch vilt. Glas en metalen kunnen niet gesneden, maar vaak wel gegraveerd worden. Bij sommige materialen worden de snijranden donker gekleurd wegens verbranding van het materiaal. Dit hoort bij het lasersnijdproces en is meestal niet te voorkomen.

Wij kunnen werken met met zowel aangeleverde materialen als met materiaal dat in de desbetreffende MakerPoint vestiging aanwezig is. In het laatste geval worden kosten van het materiaal bijgerekend. Voor het aanleveren van materiaal is het verstandig om eerst contact op te nemen om te controleren of het materiaal geschikt is voor onze lasersnijders. Het is mogelijk om een sample van uw materiaal naar ons op te sturen voor snij- of graveertesten om te bepalen of het resultaat aan uw wensen voldoet. Dit doen wij tegen een tarief van €25 excl BTW per uur met een minimum van een kwartier.

Aanlevering

Aangeleverde bestanden dienen in .DXF format te zijn. Wanneer de materialen op voorraad zijn kunnen wij meestal binnen enkele werkdagen uw bestelling verwerken. De gesneden of gegraveerde materialen kunnen opgehaald worden bij de MakerPoint vestiging of naar u verstuurd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x