PET-G Carbon

PET-G Carbon of Carbonfil is een PET-G gevuld met kleine stukjes koolstofvezel. Deze microvezels zorgen voor extra stijfheid en slagvastheid waardoor sterkere prints ontstaan. Dit maakt PET-G Carbon erg geschikt voor het maken van RC onderdelen en onderdelen die wat extra stijfheid nodig hebben.

Printen met PET-G Carbon

Printen met PET-G Carbon is vergelijkbaar met standaard PET-G filament. De printtemperatuur ligt een paar graden hoger en de bedtemperatuur is vergelijkbaar.
Het grote verschil tussen PET-G en PET-G Carbon is de slijtage aan de nozzle. De Carbon in het filament is vele malen harder dan het brass van de nozzle waardoor de nozzle aanzienlijk sneller slijt dan bij het printen van gewone filamenten. Het wordt om deze reden aangeraden om speciale geharde nozzles te gebruiken zoals de 3DSolex Everlast (voor gebruik met Ultimaker 2+ en 2 Extended+) of de 3D Solex UM3 HardCore Pro (voor gebruik met de Ultimaker 3).

Verwarmd print bed

Om PET-G Carbon te gebruiken is een verwarmd printbed een vereiste. De aanbevolen bedtemperatuur ligt tussen de 35 en 100 graden. Voor het printen van PET-G Carbon is het aangeraden om extra bedadhesie te gebruiken voor een beter printresultaat en minder kans op warping.  

Instellingen per printer

Ultimaker

Instelling

Waarde

Opmerkingen

Printtemperatuur

230 - 240 °C

Bij deze printtemperatuur moet de teflon coupler in de print kop eerder vervangen worden (uitgezonderd UM3 & UMS5)

Bedtemperatuur

80 °C

 

Flow rate

 

Informatie volgt

Koeling

 

Informatie volgt

Printsnelheid

50 mm/sec

Sneller printen is mogelijk, maar dit beïnvloedt de printkwaliteit.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x