Nieuwe Formlabs resins gelanceerd

Nieuwe Formlabs resins gelanceerd

Er zijn vijf nieuwe Formlabs resins beschikbaar. Het gaat om de Flexible 80A (transparant flexibel), BioMed Amber en BioMed Clear resin (medical) en Temporary CB en Custom Tray resins (dental).

Flexible 80A: flexibele onderdelen voor in-house productie

 

De Flexible en Elastic Resin familie van Formlabs is een nieuwe lijn van zachte engineering materials met gevarieerde Shore hardness. Met Flexible 80A Resin en Elastic 50A Resin kan het outsourcen en gieten van siliconen, urethane en rubberen onderdelen vervangen worden door het produceren van flexibele onderdelen in slechts enkele uren.

 

Flexible 80A Resin is een herformulering van de grijze Flexible Resin (V2). Deze herformulering heeft een hogere tear strength, tensile strength en elongation en kan herhaald gebruikt doorstaan zonder te scheuren. Elastic 50A Resin, de zachtste Formlabs engineering resin met een 50A Shore durometer, is geschikt voor het prototypen van onderdelen die normaliter worden geproduceerd met siliconen. Dit is de vernieuwde naam van Elastic Resin. Beide kunnen worden geprint op de Form 2, Form 3 en Form 3B.

 

 

BioMed Clear & BioMed Amber: Biocompatibele Resins voor Healthcare

Formlabs Biomed Resins zijn specifiek ontwikkeld voor healthcare. Deze biocompatibele, medical-grade materialen zijn geschikt voor een breed aanbod aan toepassingen, van prototypes tot end-use constructies. Naast het voldoen aan de ISO standaardeisen voor biocompatibiliteit zijn BioMed Resins ook ISO 13485 compliant.

 

BioMed Amber Resin is een rigide materiaal voor biocompatibele toepassingen met kortdurend huid- of slijmvliescontact, waar BioMed Clear Resin een sterk, hard biocompatibel materiaal is voor langdurig contact. Beide kunnen geprint worden op de Form 2 en de Form 3B.

 

 

Temporary CB Resin: Tijdelijke kroon en brug indicatie in partnership with BEGO

 

Temporary CB Resin is een tand-kleurige resin voor het printen van tijdelijke kroon- en brugrestoraties, inlays, onlays en veneers. Het is goedgekeurd tot zeven-unit bruggen en kan gebruikt worden tot 12 maanden. Temporary CB Resin kan geprint worden op de Form 2 en de Form 3B, en heeft een speciaal Stainless Steel Build Platform nodig in plaats van het standaard Build Platform.

Custom Tray Resin voor custom afdruklepels

 

Print custom afdruklepels met de Custom Tray Resin, een snelprintende biocompatibel materiaal van Formlabs. Gebruik de Custom Tray Resin om direct afdruklepels voor implantaten, kunstgebitten, kronen, bruggen en andere complexe toepassingen te kunnen printen. Digitaal geproduceerde afdruklepels geven consistente, accurate afdrukken voor hoge kwaliteit tandheelkunde. Custom Tray Resin kan geprint worden op de Form 2 en de Form 3B.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »