Material highlight: Mitsubishi Durabio, Bio-Based filament met eigenschappen van PC en PMMA

Material highlight: Mitsubishi Durabio, Bio-Based filament met eigenschappen van PC en PMMA

Durabio van Mitsubishi Chemical is een technisch “bio-based” materiaal op basis van het Isosorbide monomeer afkomstig van plantaardige glucose. Dit materiaal combineert de beste eigenschappen van vergelijkbare kunststoffen Polycarbonaat (PC) en Acrylaat (PMMA, ook bekend als Plexiglas). Het heeft de transparantie en hardheid van PMMA maar ook de slagvastheid en temperatuur-resistentie van PC.

De chemische resistentie van Durabio is beter dan dat van het verwante conventionele PC. Het kan uitstekend gebruikt worden in de voedselindustrie, elektrische componenten en de automotive industrie.

Durabio gedraagt zich vergelijkbaar met PC filamenten. Het lijkt iets minder last te hebben van krimp dan reguliere PC en trekt daardoor minder krom en is ook meer maatvast. Prints groter dan 100 mm in de X/Y-richting worden afgeraden wanneer de printkamer niet verwarmd is. Bij prints waar veel wordt versprongen kan er zeer fijne stringing (draadjes) voorkomen.

 

 

Het model op de foto is een NEMA 16 motor bracket. Durabio is hier gekozen vanwege de stijfheid, de slagvastheid en de temperatuursbestendigheid.

 

Durabio van Mitsubishi Chemical kan hier gekocht worden in de kleur Clear voor €39,50 per 750 gram.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »