Material highlight: AquaSys⌐ wateroplosbaar support materiaal voor hoge temperaturen

Material highlight: AquaSys⌐ wateroplosbaar support materiaal voor hoge temperaturen

Ook vaak problemen met het printen met PVA? Of combineert het PVA niet met het materiaal van de print, maar heb je toch wateroplosbaar supportmateriaal nodig? Er is nu een nieuwe oplossing op de markt.

Aquasys -120 is een nieuw revolutionair supportmateriaal van Infinite Material Solutions. Dit wateroplosbare supportmateriaal is speciaal ontwikkeld voor 'engineering grade' kunststoffen, en kan geprint worden naast materialen met een hoge printtemperatuur (>240 °C). Aquasys-120 werkt in tegenstelling tot PVA goed met kunststoffen als PC, PVDF en zelfs PP. Ook lost het sneller op dan PVA (1 cm³ per 15 min) wat zorgt voor een flinke vermindering in de nabewerkingstijd!

 

Het materiaal print erg mooi, vergelijkbaar met normale PLA. Daarnaast heeft het niet de neiging om te druipen of kruimelen (zoals PVA) wat ervoor zorgt dat er weinig tot geen artefacten (oneffenheden) overblijven in je model na het verwijderen van het support. 

 

AquaSys - 120 is geschikt voor toepassingen in Automotive (het werkt goed met composieten), de Voedsel- en verpakkingsindustrie (werkt goed met PP en PVDF), maar ook de chemische industrie (denk aan leidingen, kleppen en afdichtingen) omdat het goed met PVDF combineert.

 

Het model in de afbeeling is een Venturi klep voor laboratorium apparatuur, geprint met PVDF filament. Dit materiaal is lastig te printen in complexe vormen omdat het niet hecht aan de meeste supportmaterialen zoals PVA en Breakaway. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk complexe modellen te printen met interne holtes. Met Aquasys -120 is dit wel mogelijk: dit hecht namelijk aan vrijwel alles, zelfs Polypropyleen en PVDF!

 

AquaSys - 120 is hier verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 2.85 mm diameter filament per 500 g voor €100,- ex BTW, en 1.75 mm diameter filament per 1 kg voor €180,- ex BTW.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »