Afstandsonderwijs met Wacom

Afstandsonderwijs met Wacom

Wacom’s educatie programma faciliteert de dagelijkse interactie tussen studenten en onderwijsprofessionals. Hieronder beschrijven we twee manieren om dit te kunnen doen. Contacteer ons om ideeën te delen, inspiratie op te doen of informatie op te vragen over de educatie promotie aanbod!

Jonge leerlingen

Veel docenten geven aan dat doceren veel eenvoudiger zou zijn met een extra collega in de klas. Dit wordt virtueel mogelijk gemaakt met de 'flipped classroom’. Hierbij verdeelt de docent de klas in tweeën, waarbij de ene groep aan de slag gaat met vooral opgenomen video’s, lessen of spellen, en de andere groep met de docent werkt.

 

'Flipped classrooms’ helpen kinderen op afstand die vanwege vakantie, ziekte of andere reden zoals de huidige thuisisolatie, niet fysiek aanwezig kunnen zijn in de lessen.

Dit systeem heeft daarbei als extra voordeel, in dat het ouders toestaat om hun kinderen te helpen bij het huiswerk, omdat ze toegang hebben tot dezelfde materialen en lesonderwerpen.

 

Wacom helpt de docent bij het maken van lesmateriaal en het helpen van leerlingen, doordat er effectief en intuïtief kan worden getekend, gearceerd en aantekeningen gemaakt, net zoals in de fysieke klas op papier zou worden gedaan.

 

 

Hoger onderwijs en universiteiten 

Nieuwe en professionele manieren om content te presenteren aan een publiek op afstand. Met de pen display wordt digitaal materiaal online en in de klas worden behandeld alsof het fysiek lesmateriaal is.

 

Verbind de Wacom interactieve pen display met een projector of deel de content online met een groot publiek. Teken op PDF’s, schets en maak aantekeningen, hightlight onderdelen. Dit houdt de inhoud dynamisch en betrekt het publiek bij de presentatie.

 

Niet alleen kan de docent zo met het gezicht naar het publiek of de camera blijven staan en zo blijven reageren op het publiek, ook kunnen studenten zo hun inhoud aan de groep laten zien. Inhoud is eenvoudig te delen en personaliseren.

 

 

Geïnteresseerd in het inzetten van Wacom producten in het onderwijs? Verschillende producten zoals de Wacom One zijn verkrijgbaar voor een aangepaste prijs voor het onderwijs. Neem contact op voor meer informatie.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »